Als u uw auto gaat verkopen wilt u natuurlijk de beste prijs voor uw auto. Er zijn een aantal dingen die ervoor kunnen zorgen dat u meer geld terugkrijgt voor uw auto. 

Voor veel mensen is een auto verkopen lastig. Ze zijn niet goed in onderhandelen en willen liever geen vreemde mensen aan de deur. In dit blogbericht vertellen we u meer over hoe u uw auto kan verkopen zonder moeite. 

Auto verkopen beste prijs ontvangen

Zelf uw auto verkopen is gewoon lastig. Zodra uw auto op marktplaats staat wordt er meestal direct geboden. Dit zijn vaak handelaren die voor zo weinig geld uw auto willen komen ophalen. Omdat u zelf niet goed kan onderhandelen wilt u liever niet met deze mensen in gesprek. 

Gelukkig zijn er ook manieren om uw auto te verkopen, waarbij u wel een eerlijk bod krijgt en geen moeite hoeft te doen voor de onderhandelingen. Zo kunt u uw auto verkopen bij een garage, maar ook inruilen.  Met onze auto verkopen tips krijgt u meer terug voor uw auto zonder dat u daar veel moeite voor moet doen. 

Zo krijgt u de beste prijs voor het verkopen van uw auto

Een van de meest voorkomende manieren om een mooie bedrag terug te krijgen voor uw auto is door de auto in te ruilen. Wel moet u er rekening mee houden dat wanneer u uw auto gaat inruilen, u vaak minder terug krijgt dan wanneer u hem verkoopt. 

In de meeste gevallen krijgt u meer geld voor uw auto als u de auto aan een garage verkoopt dan wanneer u de auto inruilt. Het meeste verdient u aan uw auto als u de auto zelf te koop zet. Dit kost wel veel moeite en tijd en de meeste mensen zitten hier niet op te wachten. 

Als u geen zin hebt om met de verkoop van uw auto bezig te zijn kunt u hem makkelijk te koop aanbieden bij een autogarage. Ze gaan dan bekijken wat uw auto nog waard is en vervolgens krijgt u een zo goed mogelijke aanbieding. 

Een goede verkoopprijs bepalen

Als u zelf wilt uitzoeken wat een goede prijs is voor uw auto, is het een goed idee om te kijken wat andere mensen met de zelfde auto op marktplaats als verkoopbedrag vragen. 

Natuurlijk verschilt het hierbij wel wat de staat  van uw auto is zoals: 

  • De apk
  • Het aantal kilometers op de teller
  • Onderhoud in het verleden
  • Type

Wat veel mensen niet weten is dat ook de omgeving waarin uw woont, meespeelt met de verkoopprijs. Het kan zijn dat bijvoorbeeld u in Enschede veel meer betaalt voor uw auto dan wanneer u de zelfde auto in Amsterdam zou kopen. 

Als u een goede verkoopprijs voor uw auto wil berekenen bekijkt u dan meerdere prijzen voor de zelfde auto en gaat u zelf net iets onder het gemiddelde zitten. 

De kans is wel groot dat u dit bedrag niet krijgt als u de auto verkoopt aan een dealer of garage. Maar aan de andere kant brengt het ook weer veel voordelen met zich mee. Zo hoeft u geen rekening te houden met het overschrijven, de vrijwaring en de betrouwbaarheid van de koper van uw auto. 

Auto verkopen aan een garage

Als u ervoor kiest om uw auto op een makkelijke en snelle manier te verkopen kiest u voor het verkopen aan een garage. Hier krijgt u namelijk direct een vrijwaring en wordt uw auto direct overgeschreven. 

Daarnaast ontvangt u ook direct het afgesproken bedrag voor uw auto en bent u er in een keer af. 

Voor veel mensen is dit de beste optie, omdat ze niet goed zijn in verkopen en onderhandelen. Door uw auto dan bij een garage in te leveren, scheelt dat u veel tijd moeite en stress. 

Auto verkopen aan autoinkooptwente.nl

Wilt u snel een goede prijs voor uw auto, en wilt u zonder moeite uw auto verkopen? Dan bent u bij ons aan het goede adres.  Het enige wat u hoeft te doen is hier uw kenteken in te vullen en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Samen zorgen we er dan voor dat we voor beide een eerlijke prijs afspreken zodat zowel u als wij tevreden zijn over de voorwaarden. Nadat we samen tot een goede prijs zijn gekomen, kunt u direct bij ons terecht om uw auto te verkopen.