Bent u van plan om uw auto te verkopen, maar wilt u er niet te lang op wachten? Met deze tips gaat u makkelijker uw auto verkopen. Het een goed idee om uw auto aan te bieden bij een auto dealer of garage. Op deze pagina geven we u een aantal handige tips zodat u het beste bedrag terug krijgt voor uw auto. 

Tips bij het verkopen van uw auto

Als u zelf uw auto gaat verkopen komt daar een heleboel bij kijken. U wilt graag een mooi bedrag voor uw auto zodat u dat geld weer kunt gebruiken voor een ander doel. 

Met de onderstaande tips krijgt u meer terug voor uw auto. 

Let op de prijs die geboden wordt

Vaak ziet u bij bedrijven dat er altijd bodemprijzen worden geboden. Als u uw auto kwijt wilt, wilt u daar natuurlijk wel een leuk bedrag voor terugkrijgen. 

Wat u moet weten over dit soort bedrijven is dat ze alleen dienen als tussenpersoon. Dat betekent dat ze aan zowel u als aan de garage waar de auto naartoe gaat moeten verdienen. 

Daarom is het in de meeste gevallen een veel beter idee om uw auto direct aan een garage aan te bieden, zodat u wel een eerlijk bod krijgt en er niet te veel mensen mee willen snoepen van het bedrag dat u gaat ontvangen. 

Hoe meer mensen er tussen zitten, hoe minder u krijgt voor uw auto. 

Zorg dat uw auto er goed uitziet

Als u ervoor zorgt dat de auto er goed uit ziet, heeft u kans dat u meer terug krijgt voor de auto. Auto garages kijken meestal oppervlakkig naar de auto en daarom is het belangrijk dat de uitstraling van uw auto goed is. 

Maak daarom de auto voordat u hem gaat aanbieden goed schoon van binnen en buiten en maak mooie foto’s. 

Wees eerlijk over mankementen

U zou denken dat als u niet vertelt dat er mankementen zijn aan de auto dat u dan meer terug krijgt. Maar garage’s en dealers zien direct wanneer er iets niet goed is aan uw auto. Soms hoeven ze alleen maar even de auto aan te zetten om te horen dat er iets mis is. 

Als u dan niet eerlijk bent, zullen ze u ook geen eerlijk bod geven. Wees daarom gewoon eerlijk zodat u het meeste voor uw auto terugkrijgt.

 

Ga niet in zee met tussenpersonen

Hoe meer tussenpersonen er betrokken zijn bij de verkoop, hoe minder geld u overhoudt aan de verkoop van uw auto. Een van de beste tips die ik u kan geven is om ervoor te zorgen dat u rechtstreeks bij een dealer of garage uw auto aanbiedt. 

Maakt u zich geen zorgen om de apk

Een van de beste tips die ik u kan geven bij het verkopen van uw auto is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de apk. Vaak zie je dat mensen snel voordat de auto niet meer apk gekeurd is willen verkopen aan een autobedrijf. 

Elke auto die binnenkomt wordt gecontroleerd op mankementen en voor verkoop weer gemaakt. Als de apk bijna verlopen is komt er meestal toch weer een nieuwe apk op. Dus ook als uw apk verlopen is kunt u de auto gewoon aanbieden. 

Uw auto aanbieden bij auto inkoop Twente?

Heeft u wat aan deze tips gehad voor het verkopen van uw auto? Met de bovenstaande tips moet het een stuk beter gaan om uw auto te verkopen. 

Ook bij Auto inkoop Twente kunt u uw auto aanbieden. Wij werken niet met tussenpersonen en u kunt direct bij ons terecht.  

Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is uw auto aanbieden op onze website. Als we uw aanbieding hebben binnengekregen, nemen we zo snel mogelijk contact met u op. 

Bent u benieuwd wat wij u bieden voor uw auto? Vul dan uw kenteken in op deze pagina.