Als je je auto wil verkopen is dat tegenwoordig niet meer zo moeilijk. Bijna iedereen heeft namelijk internet en kan zijn of haar auto op verschillende social media te koop aan bieden. Maar niet iedereen heeft zin in “gezeur aan de deur” en daarom zijn er ook mensen die hun auto verkopen aan een dealer. De meeste mensen denken dat dealers alleen auto`s inruilen en niet inkopen, maar dat is helemaal niet meer van deze tijd. Het is in 2019 dus heel goed mogelijk om je auto te verkopen aan een dealer bij jou in de buurt. Maar zelfs als je je auto bij de dealer aanbiedt zijn er dingen die je moet weten. Want het zijn net de kleine dingen die je auto goed voor de dag doen komen, en zeker van invloed zullen zijn op de verkoopsprijs.

Presentatie en onderhoudt maken wel degelijk uit voor de verkoopsprijs

Maak daarom een goede eerste indruk met de auto die je wil verkopen aan de dealer. Of je er nou fysiek naartoe gaat of dealers gaat benaderen via de e-mail, het maakt niet uit. Als je je auto wil verkopen dan zorg je er voor dat de auto goed voor de dag komt.

Een glanzende lak, schoon en stofvrij interieur dragen hier zeker aan bij. Ook een lege kofferbak, leeg dashboardkastje en een frisse motorruimte dragen bij aan het goed voor de dag komen van je auto. Als je het niet ziet zitten om dit zelf te doen, kun je een professionele poetsbeurt overwegen. Dit is een flinke investering, maar die verdient zich zeker terug.

Maak goede foto`s van de auto

Voor het geval je van plan bent om verschillende dealers te benaderen via de e-mail, is het handig om goede foto`s van je auto te maken. De dealer weet namelijk zo precies wat die koopt. Het heeft natuurlijk geen zin om eventuele schades te verbloemen, de auto wordt toch nog even nagekeken voordat de overname wordt gesloten.

Als je foto`s gaat maken zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Want goede foto`s zijn nou eenmaal belangrijk. Zorg er daarom voor dat de auto mooi gepoetst is als die op de foto gezet wordt. En maak foto`s uit verschillende hoeken, denk hierbij aan:

  • Exterieur linksvoor
  • Exterieur rechtsachter
  • Eventuele schades
  • Tellers met draaiende motor
  • Interieur
  • Het gehele dashboard
  • Bekleding
  • Instaplijsten
  • Onderhoudsboekje
  • Motorruim

Zorg voor de onderhoudshistorie

Een auto die goed is onderhouden is gewoon meer waard dan een auto waarbij ze nalatig geweest zijn in het onderhoudt. Een actueel en bijgewerkt onderhoudsboekje is daarom erg belangrijk. Zeker als je je auto wil verkopen aan een dealer. Ook zal het je verkoopsprijs positief ten goede komen als je een aflopende A.P.K zal verlengen. Dit is slechts een kleine investering voor jou als je weet dat je auto goed onderhouden is. Misschien heb je zelfs nog facturen liggen die je hebt bewaard na eventuele reparaties, ook deze zijn van belang om het onderhoudt te bewijzen. Het is simpelweg een kwestie van alle documentaties meenemen en overleggen aan de dealer.

Wees transparant over eventuele schades en gebreken

Technische mankementen aan je auto moet je in principe altijd verhelpen, maar soms zijn de kosten te hoog en is repareren niet meer rendabel. Er zijn een heleboel mensen die vervolgens om deze reden hun auto willen verkopen. Slechts een klein percentage van deze mensen verteld de daadwerkelijke reden van verkoop aan de nieuwe koper. Maar nadat de koop gesloten is, blijken er achteraf allerlei verborgen gebreken te zijn. Zorg er daarom voor dat hoe klein het mankement of de schade ook is, je dit altijd vermeld aan de koper, in dit geval de dealer. Zo kunnen je achteraf geen verwijten worden gemaakt.

Spreid je kansen

Je kan verschillende dealers bezoeken, om te kijken welke dealer de hoogste prijs wil betalen voor je auto. Je bent immers niet verplicht om je auto te verkopen als een dealer je een voorstel heeft gedaan. Bezoek daarom meerdere dealers en kijk waar je de beste prijs voor je auto kan krijgen. Je mag er best een nachtje over slapen, want je kan je auto immers maar een keer verkopen.

Krijg hier direct de beste prijs voor je auto